Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-09@07:58:56 GMT

صدای زنگ خطر آرسنیک در دریاچه ارومیه به گوش کسی نرسیده است

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۰۱۸۰۲۸

صدای زنگ خطر آرسنیک در دریاچه ارومیه به گوش کسی نرسیده است

تحقیقات نشان می‌دهد میانگین غلظت آرسنیک در نواحی مرکزی و شرق دریاچه ارومیه به‌طور معنی‌داری بیش از استاندارد جهانی بوده و نشان می‌دهد صدای زنگ خطر آرسنیک در این دریاچه هنوز به گوش کسی نرسیده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اصفهان، با توجه به معرفی دریاچه ارومیه به‌عنوان یکی از کانون‌های ریزگرد در جهان و پیامدهای خطرناک حضور فلزات سنگین در ریزگرد، غلظت آرسنیک رسوبات دریاچه ارومیه در 12 ایستگاه در دو طرف میان‌گذر دریاچه توسط مریم کاظمی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) مورد بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهش با راهنمایی  عاطفه چمنی عضو هیئت عملی گروه محیط‌زیست این دانشگاه و مشاوره ناصر آق عضو هیئت علمی گروه بیولوژی و تکثیر و پرورش، پژوهشکده آرتمیا و آبزی‌پروری دانشگاه ارومیه انجام گرفت.

افزایش بار آلودگی به فلزات سنگین ازجمله آرسنیک در رسوبات و آب دریاچه ارمیه می‌تواند زنگ خطری برای ادامه نسل پرندگان و سایر موجودات آبزی باشد.

بر اساس نتایج این تحقیق، میانگین غلظت آرسنیک در نواحی مرکزی و شرق دریاچه به‌طور معنی‌داری بیش از استاندارد جهانی است که در مورد ایستگاه شرق دریاچه، می‌تواند به علت قرارگیری در محل مصب(ورودی) رودخانه‌ها باشد که بار قابل توجهی از آلاینده‌ها را با خود به دریاچه حمل می‌کنند.

نکته قابل‌توجه در همپوشانی کانون دو ریزگرد در شرق دریاچه ارومیه که توسط مرکز تحقیقات سنجش از دور دانشگاه صنعتی شریف (سال1393) مشخص شده با ایستگاه‌های دارای غلظت بالای آرسنیک در مطالعه حاضر به‌ویژه ایستگاه شرق دریاچه یکسان بوده و به این ترتیب حضور آرسنیک در ریزگردهای برخواسته از دریاچه ارومیه قابل پیش‌بینی است.

رابطه میان بروز سرطان ریه با غلظت آرسنیک موجود در ریزگرد در دنیا به اثبات رسیده است. ورود آرسنیک به چرخه غذایی بعد از تخریب در خاک، ریسک ابتلا به بیماری‌های مزمن و انواع سرطان‌ها در انسان را نیز افزایش می‌دهد. از طرفی دریاچه ارومیه از تالاب‌های مهم بین‌المللی و جزء فهرست 105 منطقه مهم پرندگان ایران است.

در مطالعات مختلف کاهش تخم‌گذاری، کاهش وزن، اختلالات تولیدمثلی، رفتاری و تغذیه‌ای در پرندگان در اثر فلزات سنگین به اثبات رسیده است. به این ترتیب افزایش بار آلودگی به فلزات سنگین ازجمله آرسنیک در رسوبات و آب دریاچه می‌تواند زنگ خطری برای ادامه نسل پرندگان و سایر موجودات آبزی دریاچه نیز باشد، صدای زنگ خطری که هنوز به گوش کسی نرسیده است.

انتهای پیام/4121/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دریاچه ارومیه دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان استاندارد جهانی آرسنیک صدای زنگ خطر خطر آرسنیک دریاچه ارومیه فلزات سنگین شرق دریاچه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۱۸۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«حسین غیاثی» از حوزه انتخابیه شبستر به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

من به طور مستقل وارد انتخابات شده‌ام، خط قرمز من مردم و نظام جمهوری اسلامی است که برای رفاه مردم و بهتر نمودن شرایط معیشتی مردم تلاش خواهم نمود.

مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

مهمترین موضوع مبحث اقتصاد و معیشت مردم است. اقتصاد و معیشت رابطه مستقیمی با افرایش یا کاهش ازدواج و طلاق، استرس و آرامش، پیشگیری و درمان بیماری، بداخلاقی و شلوغی و کاهش، مراجعات به دادگاه‌ها دارد.

راه حل در تقویت تولید است (تولید در هر بخش کشاورزی و صنعت و دامپروری و …) رونق تولید با رونق صادرات محصولات غیرنفتی رابطه مستقیم دارد. برای بهبود صادرات باید موانع را برداریم که عمده ترین آن رفع تعهدات ارزی صادر گنندگان می‌باشد که متأسفانه تیشه به ریشه صادرات و تولید وارد کرده است.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

اولویت من با توجه به شغل اکثریت اهالی کمیسیون کشاورزی یا کمسیون صنایع خواهد بود.

مهمترین چالش استان را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

۱. خشک شدن دریاچه ارومیه
۲. کیفیت پایین خدمات بهداشت و درمان
۳. جاده‌های مواصلاتی
۴. مشکلات کم آبی در حوزه شرب و کشاورزی

کد خبر 6099508

دیگر خبرها

  • مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز برای ۲۵ سال آینده کفایت می‌کند
  • پرندگان چگونه و چرا با خود و انسان‌ ها سخن می گویند؟
  • ۱۱۰ میلیون مترمکعب آب سد مهاباد به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شد
  • افزایش ۲۰ سانتی‌متری تراز دریاچه ارومیه
  • افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به ۲.۵ میلیارد مترمکعب
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد